jueves, 14 de diciembre de 2006

Vladimir Putin, no perdona

Volen destronar-lo. L'oposició s'està organitzant i comença a emprendre mobilitzacions. Estan fragmentats i responen tant a interessos com ideologies diferents. Però comparteixen un únic objectiu: derrocar-lo.

Una gran manifestació de protesta, la Marxa dels incomformistes, prevista per aquest cap de setmana, havia de recòrrer els carrers de Moscou i simbolitzar l'inici de la cursa envers les eleccions presidencials del 2008.

No els ho ha permès.

La marxa, impulsada per una coalició que acull diverses tendències, anomeada l'Altra Rússia, comprèn des del Front Cívic Unit, de Kasparov, fins al Partit Nacional Boltxevic, de Lemonov. Són "anti-putinistes" i acusen al president de voler destruir el país.

La justificació ha estat simple. Les autoritats locals de Moscou han declarat que la marxa dificultaria el trànsit, i han ofert la possibilitat de realitzar la manifestació de manera estàtica, en una plaça. Agents del FSB, per la seva banda, van inspeccionar els locals del Front Cívic, liderat per l'excampió del món d'escacs, ara dedicat a la política contra el Kremlin. Segons l'FSB, en les seves oficines, que comparteix amb els neoboltxevics, s'hi emmagatzemava "literatura extremista". Una evidència que reflexa que tots els seus moviments estan controlats.

La constitució és clara. I estableix que els mandats presidencials tenen una duració màxima de dues legislatures, és a dir, 8 anys. Però la oposició no les té totes. I s'ensuma una maniobra del Kremlin, en els propers mesos, per tal de prologar l'estancia del president en el poder. És possible. I per això continuen els preparatius per a futures mobilitzacions. No obstant, els diversos partits pateixen una manca de lideratge i només els manté units l'animadversió contra el president. Putin ho sap.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio