lunes, 18 de diciembre de 2006

Londongrad

De Londonistan a Londongrad. Si bé els atemptats de l'11-S, la guerra de l'Afganistan, la invasió de l'Iraq i els atemptats de Londres van dirigir les mirades britàniques cap a la comunitat musulmana establerta a la metròpolis britànica, l'actualitat internacional ha desbancat l'antic sobrenom amb el qual s'havia batejat la capital londinenca.

Ara, després de la misteriosa mort per enverinament de Litvinenko, s'ha dirigit l'atenció cap a la creixent presència de persones provinents de l'antiga Unió Soviètica. 300.000 ciutadans, un terç dels quals s'hi ha establert en els darrers dos anys.

Un ampli ventall de persones que van des d'emigrants a la recerca d'una vida millor, artistes, exiliats, ex-dissidents, conspiradors, ex-espies i espies en nòmina, homes de negocis fins a famosos oligarques.

Però, majoritàriament, la ciutat del Tàmesi ha acollit, després de l'enfonsament de la URSS, tant a les xarxes de crim organitzat com als nous rics russos. I és que els anomenats "novi russki" (nous russos), enriquits ràpidament aprofitant les febleses del sistema rus durant els anys noranta, han causat un fort impacte a la ciutat.

D'una banda, el sector de la restauració ha experimentat una forta demanda en el segment dels restaurants de luxe. En aquest àmbit, prioritàriament en restaurants de sushi, són l'ambient ideal tant pels nous rics com per a les bandes mafioses per a realitzar-hi els seus negocis i tancar bona part dels seus "tractes comercials o empresarials".

De l'altra, la seva influència ha estat determinant al sector immobiliari. En el darrer any, els russos han estat protagonistes de les compres de més del 60% de les cases venudes per més de 20 milions d'euros. D'altres, més modestos, compren apartaments de dos milions d'euros per a les seves famílies, mentre que ells continuen treballant a Rússia durant la setmana (Moscou és a tres hores i mitja en avió).

La ciutat satisfà a tot el ventall d'emigrats. Els nous rics n'aprecien la llibertat en afers financers i els beneficis impositius que s'apliquen a aquells que passen llargues temporades fora d'Anglaterra. Mentre que pels dissidents russos i els artistes a l'exili són un alleujament les lleis i les llibertats polítiques del país. Així doncs, Londres ha esdevingut la nova colònia russa de moda: Londongrad.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio