martes, 19 de diciembre de 2006

Els homes de Putin

"Ieltsinisme sense Ieltsin"

La base del poder de Vladimir Vladimirovich Putin es va construir sobre tres elements: la família oligarca, un grup de liberals de Sant Petersburg i els anomenats siloviki.

Putin s'enfrontava a la falta d'un equip de confiança propi i , per tant, es va veure obligat a convertir-se en la balança de les faccions de les elits.

La presidència estava recolzada per una barreja inestable d'oficials ieltsinistes (associats amb la Família), una nova generació de funcionaris reformistes pertanyents al cercle de Sant Petersburg (els anomenats Piteri) i gent de l'exèrcit i dels serveis de seguretat, els Siloviki. Dels darrers, un grup d'antics membres del KGB, coneguts com els txekisti (nom de la policia secreta de Lenin), van ser les fonts principals del personal de Putin.

Això va provocar una rivalitat al Kremlin entre els "vells moscovites", membres de la Família de Ielstin i els nouvinguts de Sant Petersburg, dividits entre liberals i siloviki. Els moscovites estaven representats pel cap de l'Administració presidencial, Alexander Voloshin i Vladislav Surkov, mentre que els Piteri, eren el secretari en cap Igor Sechin, els subdirector Victor Ivanov i Dmitri Kozak. Fora del Kremlin, comptaven amb Sergei Pugachev, anomenat "l'oligarca cristià"per la seva vinculació amb l'Esglèsia Ortodoxa, que proporcionava suport financer als Piteri.

Finalment, trobem el liberal i cap de campanya de Putin, Dmitri Medvedev (ara vicepirmer ministre i exdirectiu de Gazprom) i Sergei Ivanov (també viceprimerministre). En l'actualitat, Ivanov s'encarrega de la política industrial, el sectors de defensa i tecnologia, mentres que Medvedev controla els projectes a nivell nacional de salud, educació, agricultura i vivenda. Ambdós són els principals candidats més ben situats en la lluita per la successió de la presidència de Federació Russa.


0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio