jueves, 14 de diciembre de 2006

Abramovich entra en joc

El Tzar del sector energètic. Posseeix l'onzena forturna més gran del món. Controla el 80% de la principal petrolera rusa (Sibneft), el 50% de la primera companyia d'alumini i una quarta part de l'aerolínea Aeroflot. L'any 1992, de la mà de l'oligarca Boris Berezovsky, va entrar al cercle íntim de l'anomenada "Família", l'entorn del president Boris Yeltsin.

D'aquí que, durant el procés de privatització de les empreses estatals russes, n'obteningués grans beneficis. Des de llavors, la seva carrera ha estat marcada per una estreta connexió amb el poder i la política.

Però Abramovich no en té prou. I s'entreveu una intencionalitat política darrera la seva última jugada. Ha ofert "generosament" uns 20 milions de pounds per a la construcció d'un camp d'esports, destinat a l'entrenament de l'equip nacional rus. Una mostra de la voluntat de reflexar davant la societat russa el seu patrotisme. Un pas més que denota l'ansietat d'aquest personatge per a mantenir-se proper i amb bones relacions amb el Kremlin.

Roman, bon jugador d'escacs i hàbil home de negocis, ha mogut fitxa. Conscient de les critiques i la mala imatge que té al país per haver utilitzat la seva fortuna en favor del Chealse Fútbol Club ha volgut maquillar la seva actuació i fer-se perdonar pel poble rus. Acció que l'afegeix al grup de nous rics que darrerament han volgut demostrar el seu amor a la pàtria, després de l'empresonament de l'home més ric de Rússia, Mikhail Khodorkovsy.

El multimilionari ja participa en política des de l'any 1999 i, per decisió de Moscou, és representant a la Duma per la regió de Chukota, un territori de l'extrem oriental del país. Una senyal òbvia d'on vol mantenir el president els tentàcles dels oligarques: lluny del poder.

Abramovich, no obstant, no és conformista. I potser veient l'evolució que ha fet el seu camarada Silvio Berlusconi, de Milà a Roma, ell, molt més ric i amb més poder, es plantegi ocupar la cadira que quedarà vacant a Moscou l'any 2008.

Ho permetrà Vladimir Putin?

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio