miércoles, 13 de diciembre de 2006

Alexander Litvinenko

Qui era Alexander Litvinenko?
A hores d'ara, és evident que tothom sap que era un ex tinent coronel del KGB, de 43 anys, exiliat a Londres, sota la protecció de l'oligarca Boris Berezovsky. També tenim la certesa que va ser víctima d'un enverinament, després d'intentar obtenir un document relatiu a l'assassinat de la periodista russa, Anna Politkovskaya, que presumptament aclaria l'autoria de l'homicidi. El que no sabem és per quins motius aquest personatge havia declarat la guerra al Govern de Vladimir Putin.

Blowing up Russia és l'obra de Litvinenko on, ja a l'any 2001, abocava fortes crítiques contra el president rus i realitzava dures acusacions que afectaven directament al Kremlin. Principalment, incriminava al Govern rus d'orquestrar una sèrie d'explosions en apartaments russos, que l'any 1999 va matar a centenars de persones per tal d'atribuir-ho als guerrillers txetxens. Sota aquest pretext es va iniciar una nova ofensiva a Txetxènia. Alhora, imputava al propi FSB com a autor de la matança de Beslan i, finalment, revelava que el número dos de Al Qaeda, Ayman al Zawahiri, és un ex agent del KGB.

Anteriorment, va inculpar a l'Estat rus d'haver-li encarregat l'assassinat de l'oligarca Boris Berezovsky (vicepresident del consell de seguretat rus en l'època Yeltsin), cosa que el va conduir a refugiar-se a Londres. Allà, però, no es va quedar plegat de mans i en poc temps es va posar a les ordres dels serveis secrets britànics, l'MI6, i es va introduir en el cercle dels magnats russos exiliats a la capital de la Gran Bretanya.

Per tant, tot i que encara no se n'han esclarit els motius, Alexander Litvinenko havia fet una meritòria trajectòria per a enemistar-se amb el capitost de la Plaça Roja, Vladimir Putin.


1 comentarios:

Anonymous Anónimo ha dicho...

Tell Putin we will shoot down his old bombers he keeps sending over to probe our UK airspace and we can send some nice aid as the average russian is quite hungery and as russia is a third world nation now and dreams of world domination but rememebr that polinioum will not stop our agents doing what they do best.....as they say in russia comrad...MOSCOW NOW....Mi6

27 de enero de 2008, 14:34:00 GMT-8  

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio